forbrukslån

Lån

Lån
Når man skal ta opp et lån, er det viktig å tenke på hvorfor man skal ta opp et lån. Dette er fordi det koster å låne penger av banken, så hva er grunnen til at man tar opp lån? Bolig er en god grunn til å ta opp lån. Skal man kjøpe en bolig, har denne boligen en verdi. Ofte vil også verdien av boligen øke over tid, noe som betyr at man kanskje vil sitte igjen med mer penger når man selger boligen enn det man gjorde når man først kjøpte boligen. Da vil det være en god grunn til å ta opp et lån, man vil kunne tjene penger på det.

Loans.no

Boliglån
Boliglån krever litt mer enn andre typer lån. I dagens marked kreves det en egenkapital på 15% for å kunne låne de resterende 85%. Banken vil heller ikke gi et lån som er mer enn fem ganger inntekt. Inne i dette regnestykket vil man inkludere alle typer lån man har fra før av. Ulike banker vil allikevel ha ulike rentesatser, så før man bestemmer seg for å binde seg til en avtale med en bank, burde man bruke de ressursene man har til å se på de ulike betingelsene til de ulike bankene. Det er veldig lett i dag å finne ut av mye bare ved å bruke noen få minutter på å surfe på internett. Skulle man synes at det er vanskelig å finne ut av all den informasjonen man trenger, kan man ofte skrive mail eller ringe bankene direkte med spørsmål.

Hvis man ikke skal ta opp lån for å kjøpe bolig, men man ønsker seg nytt treningsutstyr, nytt utstyr til bilen eller lignende, kan man ta opp et forbrukslån. Et billig forbrukslån er en mye enklere prosess, som sjelden har noen særlige betingelser. Man vil kunne få et lån i banken, som man kan bruke på akkurat det man selv ønsker. Forbrukslån har ofte en mye høyere rente, så om man skal ta opp et billig forbrukslån, burde man tenke på verdien av de tingene man ønsker å bruke pengene på. Man burde også tenke på hvor mye det til slutt vil koste en å låne disse pengene. Om man for eksempel tar opp et forbrukslån for å dra på ferie, burde man regne med rentene og tiden man vil bruke på å tilbakebetale lånet, for å se hvor mye den ferien faktisk vil koste.

Vurder forskjellige faktorer
Skal man ta opp et lån er det ulike faktorer man burde vurdere. En faktor som avgjør hvor mye rentene til slutt vil være, er hvor lang tid man planlegger å ha lånet. Skal man ha et lån over en lengre periode, vil rentene til slutt bety at det kommer til å koste en del å tilbakebetale de pengene man har lånt av banken. Er det snakk om et forbrukslån, kan det være lurt om det bare er for en kortere periode, men tanke på de høye rentene som ofte følger med i slike avtaler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *