Noen enkle tips for å spare strøm

Gratis strømsparetips er best. Det er jo mye gøyere å spare penger hvis det ikke koster noe! Her kommer noen enkle strømsparetips som ikke påvirker lommeboka!

  1. La TV-en hvile når du ikke bruker den

Klart det er deilig å ligge på sofaen med en god film eller serie, men visste du at det går unødvendig mye strøm til TV-en når den står i standby-modus og venter på å bli brukt? Trekk ut kontakten og spar strøm og penger. Får du besøk av en elektriker trondheim så sier nok vedkommende det samme.

  1. Begrens lufting av kjøleskapet

Mange vil nok kjenne seg igjen. Du er småsulten, det er lenge til middag og magen spør om en godbit. Noen vet akkurat hva de skal ha, åpner kjøleskapet og henter det ut. Andre derimot, lufter kjøleskapet – gjerne flere ganger før en beslutning tas. Ta heller et bilde av sortimentet og unngå at kjøleskapet må jobbe for fullt for å holde temperaturen lav.

  1. Varmt ute? Senk temperaturen inne

Dette tipset er veldig enkelt å gjennomføre om sommeren eller i andre varme perioder. Vi har kanskje ikke så mange av disse periodene i Norge, men når de dukker opp er det bare å vende snuten mot apparatene som varmer opp boligen din. Ved å senke innetemperaturen med bare 1 grad kan du redusere forbruket med 5 %!

  1. Ikke fyr for kråkene

Dette gjelder spesielt om vinteren. Vi fyrer og varmer for å holde en levelig innetemperatur, men i blant er det lurt å få inn litt frisk luft. Istedenfor å ha et vindu på gløtt hele dagen kan det lønne seg og ta en «luftesjau». Opp med vinduer i 5-10 minutter – og lukk igjen. På samme måte som med kjøleskapet trenger ikke ovnen å jobbe hardt over lengre tid for å holde innetemperaturen på rett nivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *